Tilbage

Naan (Indisk fladbrød)

15-20 stk
En god opskrift, som gi'r brødene den rette smag....

Ingredienser

  • 25 gær
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl yougurt naturel
  • 1 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 600 g hvedemel
  • olie til pensling

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i den lunkne mælk, og tilsæt yogurt, æg, olie, salt og sukker.
  2. Bland bagepulveret i melet, og tilsæt detter i gærblandningen.
  3. Dæk med et klæde, og lad det hæve 30 minutter.
  4. Ælt dejen igennem; tilsæt evt mere mel, hvis dejen virker for klæbrig.
  5. Del dejen i 6 stykker, rul dem ud til store kager, læg dem på smurte bageplader og lad dem efterhæve 1/2 time.
  6. Pensl med olie.
  7. Bag dem i ovnen v.275°(forvarmet) i ca.4 minutter.
  8. Naanbrødene skal have små brune "bobler". Så slut evt. med at "grille" dem.