Ciabatta (Italiensk Brød)
Hjemmebagt Ciabatta- så bli'r det ikke bedre!
Ingredienser
- 300 g durummel
- 700 g hvedemel
- 1-2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. salt
- 5,5 dl lunken vand
- 25 g gær
Instruktioner
- Gæren udrøres i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem i 5 minutter. Dejen skal blive blød og smidig. Den må ikke blive for fast.
- Dejen deles i 4 stykker.
- Drys mel ud på bordet og rul dejen ud til fire lange pølser som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk til med et klæde og lad dem hæve i 1 times tid.
- Forvarm ovnen til 250 grader og stil ciabatta flutes ind på den nederste ovnribbe. Skru med det samme ned til 220 grader og bag dem i 15 - 20 minutter.