Tilbage

Ciabatta (Italiensk Brød)

4 flutes
Hjemmebagt Ciabatta- så bli'r det ikke bedre!

Ingredienser

  • 300 g durummel
  • 700 g hvedemel
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. salt
  • 5,5 dl lunken vand
  • 25 g gær

Instruktioner

  1. Gæren udrøres i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem i 5 minutter. Dejen skal blive blød og smidig. Den må ikke blive for fast.
  2. Dejen deles i 4 stykker.
  3. Drys mel ud på bordet og rul dejen ud til fire lange pølser som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk til med et klæde og lad dem hæve i 1 times tid.
  4. Forvarm ovnen til 250 grader og stil ciabatta flutes ind på den nederste ovnribbe. Skru med det samme ned til 220 grader og bag dem i 15 - 20 minutter.