Gulerodssnegle
Et kæmpe hit blandt børnene (og de voksne!)
Ingredienser
- Dej:
- 15 g gær
- 1½ dl lunken mælk
- 1 tsk salt
- ½ spsk sukker
- 3/4 dl olie eller 6o g smør
- 75 g rugmel
- 75 grahamsmel
- 75 g hvedemel
- Fyld:
- 50 g smør
- 3 spsk honning
- 25 g hvedemel
- 200 g kogte gulerødder
- 2 tsk kanel
- Til Pensling:
- 1 æg og solsikkekerner
Instruktioner
- Gæren opløses i mælken; salt, sukker og olie røres i.
- Rugmel og grahamsmel kommes i.
- Hvedemelet æltes i lidt ad gangen; hvorefter dejen hæver 45 minutter.
- Imens tilberedes fyldet:
- Ingredinserne til fyldet kommes i en blender og blendes sammen.
- Dejen rulles ud til en rektangel på ca 20×25 cm.°
- Fydet smørres på dejen og den rulles sammen.
- Skær ca 15 snegle og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Efterhæver ca 15 minutter.
- Pensl med æg og drys med hakket solsikkekerner.
- Bages ved 200° i ca 20 minutter.
- --------------------------------------------------------------------------------