Rugboller Med Valnødder
Ingredienser
- 1/2 liter lunken vand
- 25 g gær
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- 150 g knækkede rugkerner
- 200 g rugmel
- 250 g hvedemel
- 125 g valnøddekerner
- 1 æg til pensling
Instruktioner
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Rør salt, olie, rugkerner og rugmel i gærvandet.
Tilsæt derefter gradvis hvedemelet og ælt grundigt.
Dejen skal ikke være for tørt, men "klæbe" lidt til fingrene.
Lad dejen hæve i 1 1/2 time.
Ælt dejen igennem med grofthakkede valnødder og form til 12 boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og efterhæv dem i ca 1 time.
Pensl med æg, sæt bollerne midt i ovnen ved 225°, skru ned til 200°.
Bager i ca. 20 minutter.
Lad bollerne køle af på en bagerist.