Hvidkålssuppe med kødboller
Ingredienser
- Kødboller:
- 250 g hk oksekød
- 1 løg
- 150 g kogte kartofler
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- salt, peber
- Suppe:
- 1 liter grøntsagsbouillon
- ½ hvidkål i fine strimler
- 1 grøn peberfrugt i fine strimler
- ½ spsk sellerisalt
- peber
Instruktioner
- Hak løget fint, mos kartoflerne, og bland de øvrige ingredienser i.
- Form til små kødboller og læg dem i kogende bouillon.
- Når de er færdige "popper" de op til overfladen.
- Tag kødbollerne op ad bouillonen og hold dem varme.
- Kom det finsnittet hvidkål i bouillonen, lad det koge i 5 minutter,
- og tilsæt så det fintsnittet peberfrugt.
- Kog yderlig ca 5 minutter.
- Hæld bollerne tilbage i suppen og varm godt igennem.
- Et drys friske koriander smager godt ovenpå!
- Tips:
- Suppen kan laves for sig, og blendes før servering- kog i så tilfælde et par kartofler med.....