Tilbage

Små Gnave-boller

Ingredienser

  • 150 g rugmel
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sesamfrø
  • 25 g gær
  • 2 spsk honning (brug sukker til børn under 1 år)
  • 2½ dl lunken vand
  • mælk til pensling

Instruktioner

Bland rugmel, hvedemel, salt og sesamfrø i en skål.
I en anden skål røres gær og honning ud i lunken vand.
Kom væden i melblandningen og ælt det sammen.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt det grundigt.
Kom dejen tilbage i skålen og dæk med husholdningsfilm, og lad det hæve i 1 time.
Udrul dejen med kagerulle til en firkant eller cirkel på ca. ½ cm tykkelse.
Læg dejen på bagepapir og skær den ud i felter som er ca. 3 cm brede og 8 cm lange (rektangler),
eller i trekanter hvis det er en cirkel.
Læg et viskestykke over brødene og lad dem efterhæve 15 min. mens ovnen varmer op til 225°.
Pensl brødene med mælk og bag dem ca. 10-15 minutter til de er gyldne.

Afkøl dem på en bagerist og bræk dem fra hinanden