Tilbage

Tvebakker

20 stk

Ingredienser

  • 1 1/4 dl mælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1/4 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 250 g hvedemel

Instruktioner

  1. Lun mælken og hæld den i en skål.
  2. Tilsæt smør, gær, salt, sukker, kardemomme og det meste af hvedemelet.
  3. Ælt resten af hvedemelet i til dejen hænger sammen i en klump.
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse.
  5. Form ca 10 boller af dejen.
  6. Sæt dem på bagepapir på en plade.
  7. Pensl med mælk og bag bollerne i en 200° varm ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.
  8. Tag bollerne ud og skær dem over med en skarp brødkniv.
  9. Sæt de overskårne boller hver for sig på en bagerist og rist dem i ovnen ved samme temperatur til de er tørre og sprøde.