Tilbage

Sprøde brødstave

(Grissini)

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 200g havregryn
  • 200 g hvedemel

Instruktioner

  1. Lun vandet og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser , på nær hvedmelet, og rør rundt.
  3. Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt til dejen er blevet fast og til at forme.
  4. Dæk skålen til med film og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  5. Tag klumper af dej svarende til en spsk og rul dem til
  6. lillefingertykke ca. 20 cm. lange brødstave.
  7. Læg dem på en bageplade (med bagepapir), pensl dem med mælk, og bag dem med det samme ved 200° i 15-20 minutter til brødstavene er gyldne.
  8. Afkøl på en rist.