Leverpostej
Her er den mest tradionelle opskrift på leverpostej; og den som jeg synes smager bedst
Ingredienser
- 300 g hakket svinelever
- 150 g hakket spæk
- 3 dl mælk
- 3 spsk mel
- 25 g smør eller margarine
- 2 spsk revet løg
- 1 æg
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 spsk sukker
Instruktioner
Smelt smørret i en gryde og lav en opbagning af mel og mælk.
Tag gryden fra varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
Hæld massen i en ovnfast form.
Bag i vandbad på nederste ribbe ved 180° i ca. 1 time.
Nogle sværger til at der skal ansjoser i leverpostej. Dét er så en smags sag!
I så fald du har lyst til dét, så kom 1-2 ansjoser i, plus væden fra dåsen
TIPS:
En mere fedt-fattig udgave af ovenstående opskrift, lyder således at man erstatter spækket med
2 revne kartofler (eller 1 rå reven kartoffel, 1 reven gulerod og 1 reven persillerod).
Fremgangsmåden er den samme som ovenstående opskrift.