Tilbage
Kyllinge-Gratin

Kyllinge-Gratin

Bare én af mine ynglinge opskrifter med kylling!

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • 300 g gram grøntsager (fx ærter, majs, bønner)
  • 50 g smør
  • salt, peber
  • --------------------------------------------------------------------------------
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk smør
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk ikke for stærk sennep
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • salt, peber
  • —————————————————————————————————-
  • 1 rød peber-hakket
  • 4-5 grønne asparges-hakket
  • --------------------------------------------------------------------------------
  • 150 g røget skinke (til gratinering)

Instruktioner

Kyllingefiletterne krydres og steger let brune i smør ganske kort.

Læg grøntsagerne (optøede) i et ildfast fad.
Herover kødet med stegeskyen.

Til sovsen svitses løget i smør, hvorefter bouillon, sennep, piskefløde, salt og peber tilsættes.
Lad det koge ind til det tykner.
Smag til og hæld det over kød og grønsager.

Kom skinkestrimler over det hele og måske lidt revet ost hvis man kan li' dét.
Sæt retten i en 225° varm ovn i 35-40 minutter.

Drys asparges og rød peber på og kom fadet i ovnen igen i 5 minutter.

Kan serveres med ovnstegte kartoffel-både og en let salat til....