Chili sin Carne
en god opskrift uden kød!
Ingredienser
- 350 g tørrede hvide bønner
- 2 ds. flåede tomater
- 2 store løg
- 1 lille ds. tomatkoncentrat
- 3-4 fed hvidløg
- 200 g rodfrugter (oersillerod,pastinak,selleri)
- 1 stor porre
- 100 g blegselleri
- 1 frisk rød chili
- 1 dl olie
- 1 tsk sukker
- salt, peber, laurbærblad,allehånde
Instruktioner
Læg bønnerne i blød natten over.
Hæld iblødsætnings-vandet fra (må ALDRIG bruges!), kog i nyt vand i 1 time.
Lav imens en tomatsovs:
Hak løgene, rens og skær de øvrige grøntsager i tern.
Svits løg og hvidløg i olien, tilsæt krydderier og tomatkoncentrat og lad det simre lidt.
Kom resten af af grøntsagerne i sammen med en anelse vand, og lad det simre i ca. 45 minutter.
Kom bønnerne i tomatsovsen og varm igennem.
Server med et godt brød til.