Rødbedesuppe
Ingredienser
- 200 g løg
- 500 g hvidkål
- 200 g champignon
- 1 porretop
- 4 dl fond (grøntsags eller okse)
- 1 1/4 dl vand
- 1 kg rødbeder
- eddike
- salt, peber, timian, hvidløg
- 1 1/2 dl fløde til skum
Instruktioner
Skær løg og champignon i tynde skiver, riv kålen groft.
Kog grøntsager, krydderier og salt i vand og fond.
Skræl rødbederne, riv halvdelen af dem groft.
Pres resten i en saftpresser(hvis I har én, ellers riv alle rødbederne).
Varm suppen med den revne rødbede, tag den af blusset og tilsæt den rå rødbedesaft og en smule eddike.
Saften giver en flot farve; den må IKKE koge.
Ediken giver lidt syrlighed, tilsæt efter behov.
----------------------------------------------------
JEG HAR-PÅ FOTOET- KOMMET : HVIDLØGSFLØDEOST OG RISTEDE ÆBLER+SESAM PÅ SOM TOPPING
-----------------------------------------------------
Server suppen med en klat flødeskum og f.eks.varme ostebrød