Tilbage

Hokkaido Marmelade

Ingredienser

  • 1 kg hokkaido
  • 1 kg appelsiner
  • 750 g sukker (helst rørsukker)
  • 50 g frisk ingefær

Instruktioner

  • Græskarret vaskes, deles og kernerne fjernes (man behøver ikke skrælle hokkaido, kun de steder hvor skrællen er grim).
  • Skæres i mindre stykker.
  • Køres på foodprocessor og kommes i en gryde.
  • Appelsinerne skrælles og den hvide hinde fjernes.
  • Kom også dem i foodprocessoren og derefter i gryden med hokkaido.
  • Ingefæren skrælles og skæres i mindre stykker.
  • Kommes i gryden.
  • Tilsæt samme mængde vand som frugten vejer.
  • Varmes langsomt op og koges ca. 1 time ved svag varme, til det hele har fået en glat konsistens og næsten er kogt helt ud.
  • Sukkeret tilsættes og koger yderligere 10 min.
  • Skummes og hældes i rene, skyllede og varme glas.
  • Lukkes med det samme.