Tilbage

Grundopskrift på Chutney

Chutney holder længe på køl.

Ingredienser

Chutney kan laves af blommer, æbler, mirabeller, hyben, abrikoser, ferskner eller en blanding.

Der skal altid løg i, 2 store pr kg frugt.
(Alle slags løg kan bruges.)

Løg og frugt renses, evt udstenes, men ikke skrælles.
Skæres i grove stykker.

Kog en lage af 3 dl eddike (alleeddiketyper kan bruges), 3 dl vand,
500 g sukker(også her kan alle slags sukker bruges)
og krydderier.

Instruktioner

Chutney kan være mild eller stærk, men disse krydderier er gode, man kan bare variere mængden af chili:
4 spsk sennepsfrø, 2 spsk corianderfrø, 1 håndfuld rosiner, hvidløg, kanelstang, 1 spsk hel revet ingefær 1 hel muscatnød, 4 chili.

Denne mængde svarer til ca. 1 kg renset frugt.
Når lage og krydderier er kogt sammen, tilsættes løg og frugt og koges ved svag varme til den er jævnet, og kogt kogt ud.

Chutneyen spises på ostemad, til ris og bulgur retter, og til koldt kød.
(eller hvad man nu har lyst til! Det SMAGER herligt!)