Tilbage
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

16 stk

Ingredienser

Dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)

Creme:
1 æg (ca. ½ dl)
2 spsk sukker
2 dl mælk
1 1/2 spsk hvedemel
1/2 vaniljestang - kornene herfra

Glasur:
100 g flormelis (ca. 2 dl)
1 spsk mørk rom - eller vand

Instruktioner

Dej

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme

Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm).
Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant.
Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
Bag bollerne midt i ovnen .Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.


Glasur:
Rør flormelis og rom sammen og fordel glasuren på bollerne.