Minestrone
Minestrone smager godt både kold og varm, også dagen efter.
Ingredienser
- 125 g tørrede bønner(hvide)
- 125 g løg
- 500 g rodfrugter (gulerødder, pastinak, selleri, kålrabi)
- 400 g "grønne" grøntsager (cougetter, porre, sølvbede, hvidkål)
- 150 g kartofler
- 1 ds. flådede tomater
- 1 dl olivenolie
- 1,5 l grøntsagsfond
- 1 l vand
- salt
- 125 g pastarør eller spagetti i mindre stykker
Instruktioner
- Læg bønnerne i blød dagen før i rigelig vand.
- Kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 1 time.
- Hak løg og rodfrugter fint, skær de "grønne"grøntsager i strimler eller tern.
- Svits løg og rodfrugter i olien.
- Når løgene begynder at blive klare,tilsættes grøntsager og tomater sammen med fonden.
- Det er ikke nødvendigt at tilsætte vand med det samme, der er masser af vand i grøntsagerne.
- Lad dem simre under låg et stykke tid, rør ofte.
- Når grøntsagerne begynder at mangle væde,tilsættes en liter kogende vand og salt.
- Suppen koger videre ved svagt blus, til grøntsagerne er møre.
- Tilsidst tilsættes evt. mere vand, samt bønnerne og pastaen.
- Suppen er klar når pastaen er mør.
- Serveres med brød og smør