Tilbage

Minestrone

Minestrone smager godt både kold og varm, også dagen efter.

Ingredienser

  • 125 g tørrede bønner(hvide)
  • 125 g løg
  • 500 g rodfrugter (gulerødder, pastinak, selleri, kålrabi)
  • 400 g "grønne" grøntsager (cougetter, porre, sølvbede, hvidkål)
  • 150 g kartofler
  • 1 ds. flådede tomater
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 l grøntsagsfond
  • 1 l vand
  • salt
  • 125 g pastarør eller spagetti i mindre stykker

Instruktioner

  1. Læg bønnerne i blød dagen før i rigelig vand.
  2. Kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 1 time.
  3. Hak løg og rodfrugter fint, skær de "grønne"grøntsager i strimler eller tern.
  4. Svits løg og rodfrugter i olien.
  5. Når løgene begynder at blive klare,tilsættes grøntsager og tomater sammen med fonden.
  6. Det er ikke nødvendigt at tilsætte vand med det samme, der er masser af vand i grøntsagerne.
  7. Lad dem simre under låg et stykke tid, rør ofte.
  8. Når grøntsagerne begynder at mangle væde,tilsættes en liter kogende vand og salt.
  9. Suppen koger videre ved svagt blus, til grøntsagerne er møre.
  10. Tilsidst tilsættes evt. mere vand, samt bønnerne og pastaen.
  11. Suppen er klar når pastaen er mør.
  12. Serveres med brød og smør