Tilbage

Ærtesuppe

med Bacon.....

Ingredienser

  • 400 g tørrede eller gule flækæreter
  • 750 g urter (gulerødder, porrer, pastinak etc.)
  • 2 dl grøntsags/ hønse/svinefond
  • 1 dl fløde
  • 9 dl vand
  • 200 g melede grønærter
  • 200 g kogebacon
  • 2 spsk smør
  • salt, peber, timian, laurbærblad

Instruktioner

  1. Læg de tørrede ærter i blød dagen før.
  2. Rens urterne, skær dem i mindre stykker.
  3. Kog ærterne møre i usaltet vand med krydderier og bacon (ca, 1 time).
  4. Tag bacon op, blend resten af suppen med fond, smag til med salt og peber.
  5. Suppen skal være tynd,den står og bliver tykkere af sig selv og der skal flere ærter i.
  6. Skær baconen i bittesmå tern, rist dem og kom dem i suppen.
  7. Varm grønærterne i smør, blend dem og hæld dem i suppen lige inden servering.
  8. De må IKKE koge, så bliver de "brune"!