TilbageÆrtesuppe
med Bacon.....
Ingredienser
- 400 g tørrede eller gule flækæreter
- 750 g urter (gulerødder, porrer, pastinak etc.)
- 2 dl grøntsags/ hønse/svinefond
- 1 dl fløde
- 9 dl vand
- 200 g melede grønærter
- 200 g kogebacon
- 2 spsk smør
- salt, peber, timian, laurbærblad
Instruktioner
- Læg de tørrede ærter i blød dagen før.
- Rens urterne, skær dem i mindre stykker.
- Kog ærterne møre i usaltet vand med krydderier og bacon (ca, 1 time).
- Tag bacon op, blend resten af suppen med fond, smag til med salt og peber.
- Suppen skal være tynd,den står og bliver tykkere af sig selv og der skal flere ærter i.
- Skær baconen i bittesmå tern, rist dem og kom dem i suppen.
- Varm grønærterne i smør, blend dem og hæld dem i suppen lige inden servering.
- De må IKKE koge, så bliver de "brune"!