Tilbage
Kyllingeboller i selleri med ris

Kyllingeboller i selleri med ris

24 børn
Eller perlebyg/rug/spelt

Ingredienser

  • 800 g Hakket kylling
  • 1 tsk Salt
  • 1 stort Løg
  • 1 rød peber
  • 3 dl mælk
  • 2 Æg
  • 1 dl Hvedemel
  • 1 l Vand
  • 650 g Selleri
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g Hvedemel
  • -----------------
  • Tilbehør:
  • et bdt persille som drys
  • rød peberfrugt
  • ------------------
  • 1 kg ris (ukogte)
  • tomater

Instruktioner

Kom kyllingekød og salt i en røreskål og rør det sejt.

Pil løgene og peberfrugt og hak dem groft.

Kom løg og de 3 dl mælk i en foodprocessor og blend det.

Kom løgblandingen, 1 dl mel 0g æg i skålen med kyllingekødet og rør det sammen til en sammenhængende fars.

Kom vandet i gryden og giv den et opkog.

Form farsen til boller med en ske og kom dem i gryden med vand, pocher bollerne i 6-8 minutter alt efter størrelse.

Tag bollerne op af gryden.

Kom selleriternene i gryden og giv dem et opkog.

Sigt væsken fra gryden over i en ny gryde og tilsæt mælken (det, der står sidst ingredienslisten).

Drys melet (det, der står sidst i ingredienslisten) ud over væsken i gryden og lad melet opsuge fedtet.

Sæt gryden på blusset og varm den op under konstant omrøring.

Lad saucen koge igennem i et par minutter.

Kom boller og selleri tilbage i saucen og smag til.

Hak persillen groft og drys den over retten ved servering