Kyllingeboller i selleri med ris
Eller perlebyg/rug/spelt
Ingredienser
- 800 g Hakket kylling
- 1 tsk Salt
- 1 stort Løg
- 1 rød peber
- 3 dl mælk
- 2 Æg
- 1 dl Hvedemel
- 1 l Vand
- 650 g Selleri
- 1,5 dl mælk
- 50 g Hvedemel
- -----------------
- Tilbehør:
- et bdt persille som drys
- rød peberfrugt
- ------------------
- 1 kg ris (ukogte)
- tomater
Instruktioner
Kom kyllingekød og salt i en røreskål og rør det sejt.
Pil løgene og peberfrugt og hak dem groft.
Kom løg og de 3 dl mælk i en foodprocessor og blend det.
Kom løgblandingen, 1 dl mel 0g æg i skålen med kyllingekødet og rør det sammen til en sammenhængende fars.
Kom vandet i gryden og giv den et opkog.
Form farsen til boller med en ske og kom dem i gryden med vand, pocher bollerne i 6-8 minutter alt efter størrelse.
Tag bollerne op af gryden.
Kom selleriternene i gryden og giv dem et opkog.
Sigt væsken fra gryden over i en ny gryde og tilsæt mælken (det, der står sidst ingredienslisten).
Drys melet (det, der står sidst i ingredienslisten) ud over væsken i gryden og lad melet opsuge fedtet.
Sæt gryden på blusset og varm den op under konstant omrøring.
Lad saucen koge igennem i et par minutter.
Kom boller og selleri tilbage i saucen og smag til.
Hak persillen groft og drys den over retten ved servering