Tilbage
Millionbøf med rodfrugter

Millionbøf med rodfrugter

4 personer

Ingredienser

  • 1 Løg
  • 2 spsk Rapsolie
  • 250 Hakket oksekød
  • 250 g rodfrugter (gulerod,persillerod ect.)
  • 4 spsk Hvedemel
  • 2 1/2 dl bouillon
  • 4 Laurbærblade
  • 1 tsk Salt
  • Kulør
  • ---------------------
  • kartoffelmos:
  • 350 g Bagekartofler
  • 1 1/2 dl mælk
  • 50 g Smør
  • 1 tsk Salt

Instruktioner

Hak løget fint.
Skræl rodfrugter, hak dem til "korn"-( så det ligner lidt hakket oksesmåkød)
Kom olie i en gryde og varm det op.

Brun løgene af i olien, tilsæt kødet og brun det af, når løgene er brunet.
Tilsæt rodfrugterne.

Kom melet i det brunede kød og rør godt rundt, så det ikke klumper.
Tilsæt bouillon, salt, kulør og laurbærblade.

Lad saucen småsimre i 30 minutter.
-------------------------------------------------
Kartoflerne koges i rigeligt vand uden salt.

Hæld vandet fra kartoflerne, når de er møre.
Kom kartoflerne tilbage i gryden, tilsæt smør, mælk og salt.

Rør mosen glat, dette kan også gøres på en røremaskine, hvis det er stor portion.
Smag til.
----------------------
Server med syltede rødbeder!
--------------------------------
--------------------------------


Ingredienser til 25 børn:
3 Løg
7 g Rapsolie
500 g Hakket oksekød 28 g Hvedemel
500 rodfrugter
1/2 liter bouillon
6 Laurbærblade
2 tsk Salt
Kulør
-------
Kartoffelmos
1 kg Bagekartofler
1 1/2 dl mælk
120 g Smør
Salt