Tilbage

Torskerogns-fiskefrikadeller, mild æble-sennepssovs, ris og gulerødder

20 vuggestuebørn
opskrift fra "alt om kost"

Ingredienser

  • 460 g fisk, fx mørksej, lyssej, torsk eller kuller
  • ¾ tsk. groft salt
  • 300 g torskerogn, dåse
  • 3 æg
  • 1 ¼ dl hvedemel
  • 2 ½ dl letmælk
  • ¾ bdt. frisk, finthakket dild
  • 1 ½ tsk. citronsaft
  • Peber
  • 3 spsk. olie til stegning
  • ------------------------------
  • Æble-sennepssovs
  • 4 løg, 220 g renset vægt
  • 8 æbler, 720 g renset vægt
  • 8 spsk. olie
  • 1-1 ½ spsk. dijonsennep
  • 8 dl bouillon
  • 1-2 tsk. gurkemeje
  • ----------------------------
  • Tilbehør
  • 15 gulerødder, ca. 900 g renset vægt, groft revet
  • 600 g naturris (1,5 kg kogte)

Instruktioner

Skær fisken i tern og findel den i en foodprocessor eller blender sammen med salt.

Tilsæt torskerogn, æg, hvedemel, mælk, dild, citronsaft og peber og miks det hurtigt. Kom farsen op i en skål.

Form 40 fiskefrikadeller med en spiseske og steg dem i olie.
----------------------------------------
Mild æble-sennepssovs:
Hak løgene fint. Skær æblerne i både.

Svits løg i en gryde i olien et par min. og tilsæt æblebådene. Steg under omrøring et par min. Tilsæt bouillon. Kog det hele igennem.

Blend sovsen sammen med sennep og gurkemeje. Brug en stavblender, blender eller foodprocessor. Kom den tilbage i gryden, kog den kort op og smag til.
-----------------------------
TIP:
1 spsk. friskrevet ingefær kan erstatte dijonsennep i æble-sennepssovsen.

De groftrevne gulerødder kan evt. vendes med lidt friskpresset appelsinsaft.