Ovnbagt fisk med spinatsovs, ris og tomat-majssalat
opskrift fra "alt om kost"
Ingredienser
- 1,5 kg laksefilet,(eller kulmule som JEG har brugt) renset vægt
- Groft salt
- Peber
- ------------------------------
- 600 g naturris, rå
- -----------------------------
- Spinatsovs
- 2 stk. porre, 250 g, renset vægt
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 kg spinat, hakket og frosset
- 2 dl vand
- 2 spsk. majsstivelse
- 3 dl fløde, 9 %
- Groft salt
- Peber
- Evt. reven muskatnød
- -----------------------------
- Tomat-majssalat:
- 6 tomater
- 1 lille Peberfrugt, grøn, 90 g renset vægt
- 280 g majskerner, optøet fra frost
- 4 g ingefær, frisk
- ½ fed hvidløg
- 1 ¾ spsk. olie
- ¾ spsk. æble- eller hvidvinseddike
- ¾ spsk. sukker
- ¾ spsk. sød chilisovs på flaske
Instruktioner
Skær laksen ud i 20 passende stykker.
Fordel laksen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Drys fisken med salt og peber.
Bag laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min. til laksekødet har skiftet farve.
-------------------------------------------------------
Ris med spinatsovs:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde ringe. Hak hvidløget fint.
Porre og hvidløg svitses i olie i en gryde i 4-5 min. Tilsæt spinat og vand, og lad det hele koge op under låg.
Skru ned og damp spinatblandingen ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt evt. mere vand.
Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør det i spinatblandingen. Kog kort igennem.
Smag til med salt og peber, og evt. reven muskatnød.
-------------------------------------------
Ris og spinatsovs serveres hver for sig.
----------------------------------
Tomat-majssalat:
Skær tomater og peberfrugt i små tern. Tilsæt de optøede majskerner til tomatblandingen.
Hak det rensede ingefær og hvidløg fint. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen, og bland dem godt.
Vend dressingen i tomat-majs-blandingen.