Tilbage

Kold artiskoksuppe

4 personer

Ingredienser

  • 500 g Artiskok (evt fra dåse)
  • 2 spsk Citronsaft
  • 7.5 dl Vand til bouillon
  • 10 g Grøntsagsbouillon - terning
  • 100 g Løg
  • 1 spsk Rapsolie
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt og peber
  • ---------------------
  • Flûtes

Instruktioner

Stilken brækkes af artiskokkerne, og de koges ca. 30 min, i letsaltet vand tilsat citronsaft.
De afdryppes med bunden opad.
Bladene trækkes af, og skægget fjernes.
Artiskokkerne skæres i mindre stykker.

Løgene pilles, hakkes og svitses i en gryde i lidt fedtstof.

Bouillon og artiskokbundene tilsættes, og det småkoger i et par min.
Pureres i en foodprocessor, og smages til med salt og peber.
Suppen afkøles.
Portionanrettes med en klat cheasy fraiche og et drys hakket persille.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Der serveres flûtes ti