Kødsovs af kalvehjerte
med kartoffelmos af selleri og kålrabi.
(se under tilbehør)
Ingredienser
- •700 g kalvehjerte
- •2 spsk. olivenolie
- •½ dl. æbleeddike
- •200 g revet gulerod og selleri (eller andre rodfrugter)
- •1 løg
- •1 fed hvidløg
- •1 tsk. frisk eller tørret timian
- •salt og peber
- •2 dåser hakkede flåede tomater
- --------------------------------------
- Mos:
- Se under tilbehør......................
Instruktioner
Udvand kalvehjertet i rindende, koldt vand i ca. 10 min. Skær herefter blodårer, sener og hinder af. Skær hjertet ud i mindre stykker, og hak det i en kødhakker.
Varm en gryde op med olien, og steg det hakkede kød i 3-4 min., så det får lidt farve. Tilsæt eddiken, og lad den koge ind i kødet, så der ikke er mere væde i gryden.
Tilsæt de revne rodfrugter, hakket løg og hvidløg, timian, salt og peber, og vend godt rundt. Kom herefter de flåede tomater i gryden, og bring det hele i kog.
Kom låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 160 grader i 60-70 min.
Server kødsovsen med selleri-kålrabimosen.
OBS:Den er også god med pasta, ris eller kartoffelmos.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Tip! Lav evt. en stor portion, som kan fryses eller bruges i en lasagne dagen efter.