Tilbage
Krydder-frugtbrød

Krydder-frugtbrød

2 store brød

Ingredienser

  • 7 dl lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 spsk kardemomme
  • 4 tsk kanel
  • 1 kop finthakkede rosiner
  • 1 kop finthakkede dadler
  • 1 kop finthakkede figner
  • 1 kop groft eller fint hakkede hasselnødder
  • 600 g grahamsmel
  • 600 g hvedemel

Instruktioner

Vand, gær, olie, rørsukker, kardemomme og kanel røres sammen.
Tilsæt de tørrede frugter og nødder, samt grahamsmelet.
Dejen røres sammen, og står og trækker i en ½ time.
Hvedemelet røres i, og dejen æltes grundigt.

Dækkes til og hæver et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 time)

Æltes derefter igen og formes til 2 store brød.

Lægges i form og efterhæver ca 20 minutter.
Pensles med vand eller æg og bages 1 time ved 180 grader.

Anvendes som den er eller sammen med en god skæreost til!
------------------------------------------------------------------------
TIPS:
Brug 15 gram gær i stedet for 50- lad dejen koldhæve efter tilsætning af grahamsmelet natten over.

Dagen efter fortsættes som beskrevet............