Krydder-frugtbrød
Ingredienser
- 7 dl lunkent vand
- 50 gram gær
- 2 spsk olie
- 2 spsk. rørsukker
- 2 spsk kardemomme
- 4 tsk kanel
- 1 kop finthakkede rosiner
- 1 kop finthakkede dadler
- 1 kop finthakkede figner
- 1 kop groft eller fint hakkede hasselnødder
- 600 g grahamsmel
- 600 g hvedemel
Instruktioner
Vand, gær, olie, rørsukker, kardemomme og kanel røres sammen.
Tilsæt de tørrede frugter og nødder, samt grahamsmelet.
Dejen røres sammen, og står og trækker i en ½ time.
Hvedemelet røres i, og dejen æltes grundigt.
Dækkes til og hæver et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
Æltes derefter igen og formes til 2 store brød.
Lægges i form og efterhæver ca 20 minutter.
Pensles med vand eller æg og bages 1 time ved 180 grader.
Anvendes som den er eller sammen med en god skæreost til!
------------------------------------------------------------------------
TIPS:
Brug 15 gram gær i stedet for 50- lad dejen koldhæve efter tilsætning af grahamsmelet natten over.
Dagen efter fortsættes som beskrevet............