Tilbage
Rødkålssalat

Rødkålssalat

med Brie

Ingredienser

  • 1/4 rødkålshoved
  • 2 clementiner
  • 1 æble
  • 1 dl tranebær (lægges i blød natten over i frugtsaft)
  • 5 tørrede figner
  • -----------------------------
  • Dressing:
  • ½ dl olie
  • 4 spsk æbleeddike
  • 2-3 spsk akaciehonning(eller anden sødemiddel)
  • ½ tsk allehånde
  • Et nip salt
  • -------------------------------
  • ½ dl grofthakkede, ristede hasselnødder
  • 1 lille fast brie

Instruktioner

Rødkålen skæres fint- evt på en mandolinjern.
Clementiner, æbler og figner skæres ud i små tern.
alt blandes sammen med tranebærene8 hæld saften fra)
--------------------------------
Dressingen blandes , enten i melryster eller med en stavblender.
Hæld dressingen over salaten og bland godt.
Kan med fordel laves nogle timer før servering, så man kan røre lidt i det undervejs..........
--------------------------------
Skær brien i tynde skiver; kom det oven på salaten;kværn godt med peber på, og pynt tilsidst med de ristede hasselnødder.
--------------------------------