Rødkålssalat
med Brie
Ingredienser
- 1/4 rødkålshoved
- 2 clementiner
- 1 æble
- 1 dl tranebær (lægges i blød natten over i frugtsaft)
- 5 tørrede figner
- -----------------------------
- Dressing:
- ½ dl olie
- 4 spsk æbleeddike
- 2-3 spsk akaciehonning(eller anden sødemiddel)
- ½ tsk allehånde
- Et nip salt
- -------------------------------
- ½ dl grofthakkede, ristede hasselnødder
- 1 lille fast brie
Instruktioner
Rødkålen skæres fint- evt på en mandolinjern.
Clementiner, æbler og figner skæres ud i små tern.
alt blandes sammen med tranebærene8 hæld saften fra)
--------------------------------
Dressingen blandes , enten i melryster eller med en stavblender.
Hæld dressingen over salaten og bland godt.
Kan med fordel laves nogle timer før servering, så man kan røre lidt i det undervejs..........
--------------------------------
Skær brien i tynde skiver; kom det oven på salaten;kværn godt med peber på, og pynt tilsidst med de ristede hasselnødder.
--------------------------------