Tilbage

Rodfrugtmoussaka

4 personer
med hk. okse eller hk. lam

Ingredienser

  • Sovs:
  • 2 løg
  • 2 fed hvidøg
  • 600 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 4 spsk. tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk. oregano
  • -----------------------
  • Fyld
  • 350 g aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 350 g kartofler
  • 1½ dl reven ost
  • -----------------------
  • Bechamelsauce
  • 4 spsk smør
  • 6 dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • 1 dl reven mozarella
  • Salt og peber og revet muskat

Instruktioner

Pil og hak løg og hvidløg.
Skær rodfrugter og skær dem i tern.
Varm olien i en stor gryde og svits løg og hvidløg et kort øjeblik.
Tilsæt kødet og brun det ved god varme.

Kom rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min.
Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.

Skær auberginer og kartofler i skiver.

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og tilsæt mælken lidt af gangen under omrøring.
Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.

Tænd ovnen på 225 grader.

Læg lagvis kartofler, aubergineskiver, kødsauce og bechamel i et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm. Drys med reven ost og bag i ovnen i ca. 45 min.