Byggrød
Med tyttebær, pærer og yoghurt
Ingredienser
- 200 g kalkunbacon (kan udelades)
- 2 dl vand
- 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
- 1 liter mælk
- 250 g byggryn/flager (ca. 4 dl)
- 1 tsk groft salt
- 3 pærer i tern
- 4 dl Græsk inspireret yoghurt
- 150 g tyttebærsyltetøj
Instruktioner
Steg bacon ved jævn varme til det er gylden og sprødt.
Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og smuldre det let.
Bring vand og løg i kog i en tykbundet gryde.
Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 2 min.
Tilsæt mælk, byggryn og salt.
Bring grøden i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Kom grøden i en stor varm skål eller portionsskåle.
Pynt grøden med lidt pæretern og server resten ved siden af sammen med yoghurt, stegt bacon og tyttebærsyltetøj.