Tilbage
Kreolsk/Cajun : Jambalaya

Kreolsk/Cajun : Jambalaya

4 personer
en god risret, som kan varieres som man vil

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 100 g chorizo pølse
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 lille bundt persille
  • 1 rød chili
  • ½ tsk stødt nellike
  • 2 spsk brun farin
  • 12 soltørrede tomater
  • saft af 1 lime
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g parboiled ris
  • 1 tsk hel kommen
  • 1-2 spsk timian
  • 5 dl hønsekødsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 250 g rejer
  • 1 ds krabbekød

Instruktioner

Skær kyllingekød og chorizo pølse i tern.
Hak løget groft og hvidløget fint.
Skær peberfrugterne i tern og bladselleri i skiver.
Hak persillen fint.
Skær chilien i små tern.
Skær de tørrede tomater i strimler.

Varm olien i bunden af en gryde.
Brun kyllingekødet og pølsen i olien.
Tilsæt ris, krydderier,limesaft og grøntsager og lad det stege et par minutter.
Hæld bouillon og laurbærblade på og bring det i kog.
Lad risene koge 10 minutter og kom rejerne i.

Lad jambalayaen hvile under låg ca. 10 minutter.
Vend krabbekødet i, og server med en grøn salat til............