Tilbage
Ungarsk risret
Ungarsk risret

Ungarsk risret

4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksefars
  • 500 g kogte ris
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 3 peberfrugter (gerne forskellige farver)
  • ½ rød chili
  • 1 grøn chili
  • 5 tomater
  • salt
  • peber
  • paprika
  • 500 g creme fraiche 18 %

Instruktioner

Svits snittet løg og hvidløg i en gryde.
Tilsæt oksefarsen og lad det brune.
Tilsæt derefter hk.tomater, salt, peber og paprika.
Lad simre nogle minutter eller til kødet er brunet.

Peberfrugter,chili og tomater skæres i skiver.
Smør et ovnfast fad.
Læg lagvis ris, oksekød, tomater og peberfrugt.
Drys lidt paprika mellem lagene og slut af med ris.

Ovenpå det sidste lag, fordeles cremefraichen og evt. revet ost.
Fadet tildækkes og sættes i en 200 g. varm ovn i ca tre kvarter eller til cremefraichen trækker ned i retten.
---------------------------------------------------------
Serveres med grove flutes og en blandet salat.