Tilbage

Tysk løgtærte med bacon

Ingredienser

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • Fyld
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skive toastbrød
  • 1 lille æble
  • 100 g bacon i tern
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 forårsløg
  • 1 dl.klippet purløg
  • ½ tsk timian
  • lidt salt
  • peber
  • et drys muskat
  • 1 dl revet ost

Instruktioner

Dejen samles med en æggehvide eller 1½ spsk. vand.
Forbages i ca. 12 min. ved 200 grader C.
-------------------------------------------------------
Olien opvarmes i en pande.
Rød- og hvidløg opvarmes i olien uden at brune.
Bacon, æble (skåret i tern) purløg og forårsløg tilsættes.
Lidt peber kværnes over.
-----------------------------------------------------------------
Skorpen skæres af toastbrødet, der skæres i små tern, som fordeles på den forbagte dej.
-----------------------------------------------------------------------
Timian drysses over.
Løg- og baconfyldet hældes over også.
Æg, mælk og lidt salt og muskat piskes sammen og hældes over fyldet.
Drysses med reven ost.
----------------------------------------------------------------------------
bages ved 180° i ca. 20 min.