TilbageVintergryde med oksekød
Ingredienser
- 500 g. hakket oksekød
- Olie til stegning
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 500 g. kartofler
- 200 g. gulerødder
- ½ knoldselleri
- ½ hvidkålshoved
- 4 dl. rødvin (eller bouillion)
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- ½ liter fløde
- groft salt/peber
- masser af timian
Instruktioner
- Brun kødet i en stor gryde.
- Kom hakket løg og hvidløg i, og lad dem blive møre.
- Skær kartofler, gulerødder og selleri i små tern og kom i gryden sammen med fintsnittet hvidkål, og lad det stege i 5-7 minutter.
- Kom så flåede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden og lad det koge i ca 15 min uden låg til det er godt reduceret og kom så fløden i.
- Kog videre til saucen har den ønskede konsistens, og smag så retten til med salt, peber og godt med timian