Tilbage

Kold Agurkesuppe

4 Personer
med laks, salatost og mynte

Ingredienser

  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl kogende vand
  • 3 agurker (ca. 900 g)
  • ½ lille avocado (ca. 75 g)
  • 4 dl vand
  • 10 isterninger
  • 4 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter kogende vand
  • 5 grofthakkede skalotteløg (ca. 200 g)
  • 200 g varmrøget laks i mundrette bidder
  • 100 g smuldret Salatost i tern
  • 100 g optøede edamame bønner (sojabønner)

Instruktioner

Opløs bouillonterningen i det kogende vand.
Skær to af agurkerne i grove stykker og skær den tredje i små tern.
Fjern skal og sten fra avocadoen.
Kom de grove agurkestykker i en blender sammen med avocado, vand, isterninger, mynte, salt og peber.
Blend til blandingen er glat og lysegrøn.
Stil agurkesuppen i køleskabet til serveringen.

Skum evt. suppen og smag til.

Hæld kogende vand over løgene og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 2 min. Kom løgene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Kom løg og små agurketern i suppen, vend godt rundt og smag til.

Bland forsigtigt laks, ost og bønner og server det til den kolde suppe sammen med ristet flute.