Tilbage
Bygotto

Bygotto

10 personer
En cremet ret, lavet af byg i stedet for ris

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 500 g perlebyg
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g grøn squash i små tern
  • 500 g frosne ekstrafine ærter
  • 500 g Hytteost
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl grofthakket kruspersille
  • 1-2 dl revet parmesan
  • lidt citronskal og -saft

Instruktioner

Lad fedtstoffet blive varm i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Steg løg og hvidløg i ca. 1 min - de må ikke tage farve.

Tilsæt perlebyg og steg 1-2 min til de er blanke. T
ilsæt grønsagsbouillon og kog perlebyggen under låg i ca. 20 min. - rør af og til.
Tilsæt squash, ærter, hytteost, salt og peber og vend godt rundt.

Varm retten igennem.
Vend persille og revet parmesan i lige inden servering.

Perlebygottoen smages til med citronskal og -saft.