Bygotto
En cremet ret, lavet af byg i stedet for ris
Ingredienser
- 50 g smør
- 3 finthakkede skalotteløg
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 500 g perlebyg
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 300 g grøn squash i små tern
- 500 g frosne ekstrafine ærter
- 500 g Hytteost
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 dl grofthakket kruspersille
- 1-2 dl revet parmesan
- lidt citronskal og -saft
Instruktioner
Lad fedtstoffet blive varm i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Steg løg og hvidløg i ca. 1 min - de må ikke tage farve.
Tilsæt perlebyg og steg 1-2 min til de er blanke. T
ilsæt grønsagsbouillon og kog perlebyggen under låg i ca. 20 min. - rør af og til.
Tilsæt squash, ærter, hytteost, salt og peber og vend godt rundt.
Varm retten igennem.
Vend persille og revet parmesan i lige inden servering.
Perlebygottoen smages til med citronskal og -saft.