Tilbage

Marokkansk pizza

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca. 650 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie
  • --------------------------
  • DUKKAH
  • 100 g blandede nødder og kerner
  • ½ spsk. stødt koriander (eller frø)
  • ½ spsk. stødt spidskommen (eller frø)
  • lidt salt
  • -----------------------------
  • 2 rødløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 200 g frisk gedeost
  • 10 dadler uden sten

Instruktioner

Rør smuldret gær ud i vandet i en røreskål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.

DUKKAH:
Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah gyldent på en tør pande.

TOPPING:
Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene lidt brune. Krydr med salt og peber. Hæld eddike over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen.

Tænd ovnen på 250°.

Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord.
Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag dem i ovnen i 10 minutter.
Tag dem ud, og smør dem med gedeost.
Skær dadler i skiver, og fordel dem på bundene sammen med rødløg og dukkah.

Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til bundene er helt sprøde.