Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam
Ingredienser
- 15 g gær
- 2½ dl vand
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 4 dl hvedemel, tipo 00
- -------------------------
- 250 g hakket lammekød
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. harissa (chilisauce)
- 1 spsk. røget paprika
- 2 spsk. finthakket bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
- lidt olie
- -----------------------
- TOPPING:
- 1 citron
- 4 tomater
- syltede chilier
- bredbladet persille
Instruktioner
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt og olie. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
FYLD:
Læg kødet i en skål.
Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber.
Tænd ovnen på 275-300°.
Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
Fordel farsen på dejen, og dryp med olie.
Bag pizzaerne i ovnen i 7-12 minutter.
Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.
---------------------------------------------------
TIP: Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.