Tilbage

Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 dl hvedemel, tipo 00
  • -------------------------
  • 250 g hakket lammekød
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. harissa (chilisauce)
  • 1 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. finthakket bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie
  • -----------------------
  • TOPPING:
  • 1 citron
  • 4 tomater
  • syltede chilier
  • bredbladet persille

Instruktioner

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt og olie. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.

FYLD:
Læg kødet i en skål.
Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber.

Tænd ovnen på 275-300°.
Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
Fordel farsen på dejen, og dryp med olie.
Bag pizzaerne i ovnen i 7-12 minutter.
Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.
---------------------------------------------------
TIP: Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.