Tilbage
Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie og 1 spsk. til pensling
  • ca. 650 g hvedemel Tipo 00
  • -------------------------------------
  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g tørret chorizo
  • 200 g frisk gedeost i rulle
  • ------------------------------------
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Instruktioner

Rør smuldret gær ud i vandet i en skål.
Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen spændstig.
Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord.
Flyt pizzabundene over på bagepapir.

PIZZATOPPING:
Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen.
Skræl de søde kartofler; skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem over pizzabundene.
Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Skær chorizo i skiver, og fordel over pizzaerne sammen med små stykker gedeost.
Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden.

SERVERING:
Pynt pizzaerne med basilikumblade.
Gør din pizza ekstra lækker ved at dryppe den med grøn eller rød pesto efter bagning.