Tilbage

Kartoffelpizza med pesto og mascarpone

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g durummel
  • ca. 200 g hvedemel og lidt til udrulning
  • --------------------------------------------
  • 4 kartofler
  • 1 glas grøn pesto
  • 250 g mascarpone
  • 2-4 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
Tilsæt durummel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt, til du får en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Del dejen i 2 dele.
Rul 2 tynde pizzabunde ud på et meldrysset bord.
Flyt bundene over på bageplader beklædt med bagepapir.

TOPPING:
Tænd ovnen på 250°.

Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter.
Lad dem dryppe af. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartoffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne.
Hak rosmarinnålene fint, og drys dem over.
Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.