Tilbage
Mexicansk Lasagne

Mexicansk Lasagne

4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 tsk. kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • evt. 1 oksebouillonterning
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse majs
  • 30 g mørk chokolade
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • --------------------------------------
  • lasagneplader
  • 2½ dl cremefraiche 18 % rørt med 2 dl sødmælk/fløde
  • 150 g cheddar

Instruktioner

Pil og hak løg og hvidløg.
Rens chilien, og hak den fint.
Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde.
Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. bouillonterning.
Lad det simre i ca. 10 minutter.

Afdryp kidneybønner og majs, og tilsæt dem.
Smag retten til med chokolade, balsamico, salt og peber.

Tænd ovnen på 175°.
Fordel kødsaucen i bunden af et smurt tærtefad med høje kanter.
Kom skiftevis lasagneplader, kødsovs,dressing og ost i fadet.
Top med kødsauce, og drys med revet cheddar.

Bag lasagnen i ovnen i 25 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.