Ovnret med lam,bønner og ris
En mellemøstlig ret
Ingredienser
- 10 g smør
- 200 g haricots verts i halve
- 10 g smør
- 400 g hakket lammekød
- 1 grofthakket zittauerløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk grillkrydderi
- ½ tsk madraskarry
- 1 tsk stødt kanel
- 1½ liter vand
- 1 spsk groft salt
- 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
- 25 g smør
- 3 skrællede kartofler i skiver
- 1 dl vand
Instruktioner
Lad smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits bønnerne i ca. 5 min.
Tag dem af panden.
Lad smørret smelte i panden, ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits kød og løg i ca. 5 min.
Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det godt sammen.
Kom blandingen i en skål.
---------------------------------------------------
Bring imens vand og salt i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene.
Kog risene i ca. 10 min. og hæld dem i sigte til afdrypning.
-------------------------------------------------------------------
Smelt halvdelen af smørret og kom det i en ovnfast fad .
Dæk bunden med kartoffelskiver og hæld vandet over.
Tilsæt de afdryppede ris, bønnerne og kødblandingen.
Lav nogle huller i risene, fx med skaftet af en grydeske.
Dæk fadet med staniol og kom retten i ovnen i ca 45 min.
-------------------------------------------------------------------
server evt. tzatziki til.