Tilbage
Ovnret med lam,bønner og ris

Ovnret med lam,bønner og ris

4 personer
En mellemøstlig ret

Ingredienser

  • 10 g smør
  • 200 g haricots verts i halve
  • 10 g smør
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk grillkrydderi
  • ½ tsk madraskarry
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1½ liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
  • 25 g smør
  • 3 skrællede kartofler i skiver
  • 1 dl vand

Instruktioner

Lad smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits bønnerne i ca. 5 min.
Tag dem af panden.

Lad smørret smelte i panden, ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits kød og løg i ca. 5 min.
Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det godt sammen.
Kom blandingen i en skål.
---------------------------------------------------
Bring imens vand og salt i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene.
Kog risene i ca. 10 min. og hæld dem i sigte til afdrypning.
-------------------------------------------------------------------
Smelt halvdelen af smørret og kom det i en ovnfast fad .
Dæk bunden med kartoffelskiver og hæld vandet over.

Tilsæt de afdryppede ris, bønnerne og kødblandingen.
Lav nogle huller i risene, fx med skaftet af en grydeske.
Dæk fadet med staniol og kom retten i ovnen i ca 45 min.
-------------------------------------------------------------------
server evt. tzatziki til.