Tilbage

Squash-ricotta-lasagne med spicy tomatsauce

Ingredienser

  • 3 mellemstore squash
  • Tomatsauce:
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ - 1 frisk rød chili i små tern
  • 1 spsk sukker
  • 1 lille sjat balsamico
  • salt
  • ricottacreme:
  • 2 bægre frisk ricotta, ca. 500 g
  • 1 dl sødmælk
  • 1 bundt basilikum, finthakket
  • 50 g revet parmesan
  • 2 små æg
  • ca. ½ tsk salt
  • peber
  • 1 pakke lasagneplader
  • topping:
  • 2 poser frisk mozzarella
  • 1 lille bakke blommetomater

Instruktioner

Skær squasherne i 1 cm tykke skiver på langs, grill dem på en oliesmurt grillpande 2 min på hver side, til de er bløde.

Lav tomatsaucen ved at sautere hvidløg blanke i olivenolie, tilsæt tomater og chili, lad saucen simre i ca. 10 min uden låg.
Smag til med sukker, balsamico og salt.

Rør ricottaen med mælk, til den er cremet, tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til en cremet sauce.

Rør ricottaen med mælk, til den er cremet, tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til en cremet sauce.

Kog lasagnepladerne møre i letsaltet vand, 2-3 ad gangen i 6-7 min.

Smør et ildfast fad med fedtstof og læg først et lag lasagneplader, så tomatsauce, et lag squash og til sidst ricottacreme. Gentag og slut af med et lag lasagneplader, tomatsauce og derefter mozzarella i trevler, som fordeles sammen med skiveskårne tomater.

Bag i ca. 45 min ved 190 grader, læg folie over, hvis mozzarellaen bliver mørk.

Lad hvile 10 min, og servér.