Harissa
Harissa en stærk chilipasta, der serveres til stort set alt i Marokko.
Den er genial til marinader og til at sætte ekstra smag på supper – eller blot som dip til alverdens retter med kød og grøntsager.
Ingredienser
- 2 st røde peberfrugter (uden frøstand)
- 2 tsk Stødt koriander
- 1 tsk.røget paprika
- 2 tsk.stødt spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 2 stk friske røde chili (uden frøstand)
- 6 tørrede hakkede abrikoser
- 1/2 citron, saft og skal heraf
- 1 spsk. salt
- frisk kværnet peber
- 1 spsk. Brun Farin
- 5 revne fed hvidløg
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl kogende vand
Instruktioner
Rist krydderierne kortvarigt på en tør pande.
Kør alle ingredienserne i en foodproccesor til en grov masse.
Hældes op i en glaskrukke og opbevares i køleskabet.