Græsk bønnefad med tzatziki
"gigantes plaki"
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 finthakket chili
- salt og friskkværnet peber
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 tsk. rørsukker
- 2 dåser butterbeans
- 100 g feta
- -------------------------
- 1 agurk
- salt
- 2 fed hvidløg
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- ½ citron
- friskkværnet peber
- --------------------
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 glas oliven
- godt brød
Instruktioner
Tzatziki:
Skyl agurken, og riv den groft.
Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte.
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål.
Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Stil skålen på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 200°.
Pil og hak løget fint, og steg det i olie i en gryde.
Pres hvidløg, og lad det stege med.
Krydr med oregano, kanel, chili, salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rørsukker, og bring saucen i kog.
Skyl og afdryp butterbeans i en sigte, og vend dem i gryden.
Fordel bønner og tomatsauce i et ovnfast fad, og smuldr feta ovenpå.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden.
Servering:
Drys retten med skyllet, plukket persille, og servér med oliven, brød og tzatziki.