Tilbage
Græsk bønnefad med tzatziki

Græsk bønnefad med tzatziki

4 personer
"gigantes plaki"

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 finthakket chili
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 dåser butterbeans
  • 100 g feta
  • -------------------------
  • 1 agurk
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ citron
  • friskkværnet peber
  • --------------------
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 glas oliven
  • godt brød

Instruktioner

Tzatziki:
Skyl agurken, og riv den groft.
Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte.
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål.
Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Stil skålen på køl indtil servering.

Tænd ovnen på 200°.
Pil og hak løget fint, og steg det i olie i en gryde.
Pres hvidløg, og lad det stege med.
Krydr med oregano, kanel, chili, salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rørsukker, og bring saucen i kog.

Skyl og afdryp butterbeans i en sigte, og vend dem i gryden.
Fordel bønner og tomatsauce i et ovnfast fad, og smuldr feta ovenpå.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden.

Servering:
Drys retten med skyllet, plukket persille, og servér med oliven, brød og tzatziki.