Risotto med spinat og ærter
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 squash
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- --------------------------
- 200 g frisk spinat
- 1 spsk. smør
- 1 håndfuld basilikum
- 200 g frosne eller friskbælgede ærter
- 50 g parmesan
- skal af ½ usprøjtet citron
- ----------------------------------
- 30 g pinjekerner
- 1 håndfuld basilikum
- 50 g parmesan
Instruktioner
Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør i en gryde.
Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil den begynder at falde sammen.
Krydr med salt og peber.
Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. T
ilsæt hvidvin, og lad væden fordampe.
Tilsæt herefter varm bouillon, en smule ad gangen, så risene er akkurat dækkede hele tiden.
Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
-------------------------------------
Skyl spinaten, og steg den i smør på en pande, til den falder sammen, og væsken fordamper.
Blend den med basilikum til en helt jævn konsistens i en foodprocessor eller minihakker.
Rør blendet spinat og ærter i risottoen, så den bliver grøn.
Tilsæt friskrevet parmesan og fintrevet citronskal.
Rør rundt, og smag til.
Rist pinjekerner let på en tør pande. Top risottoen med ristede pinjekerner, basilikumblade og friskrevet parmesan.