Tilbage

Dhal med kokos og aubergine

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • smør eller olie til stegning
  • 2 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 300 g røde linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser kokosmælk
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • -----------------------
  • naanbrød
  • græsk yoghurt
  • ristede kokoschips
  • ½ bundt frisk koriander

Instruktioner

Tænd ovnen på 175°.
Skyl auberginer, og skær dem i runde skiver på ½ cm’s tykkelse, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med olie, og drys med salt.
Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne.

Pil og hak løg.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern.
Svits løg, hvidløg og ingefær i smør eller olie i en stor gryde.
Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter.
Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater og kokosmælk.
Bring retten i kog.

Rør ofte – linserne brænder nemt på.
Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.
Vend aubergineskiverne i, pres limesaft over, og krydr med salt og peber.

Servér med naanbrød, og top hver portion med græsk yoghurt, kokoschips og plukket koriander.