Tilbage
Indisk curry med blomkål, linser og kokosmælk

Indisk curry med blomkål, linser og kokosmælk

4 personer

Ingredienser

  • 200 g linser, belugalinser eller grønne Puy linser, skyllede
  • 1 stort løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakkede
  • 1 rød chili, og hakket
  • 1 Ds kikærter (kan udelades)
  • 1 bakke koriander, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 blomkålshoved, delt i små buketter og stokken skæres i små tern
  • 2 røde peberfrugter, uden kerner og skåret i små tern
  • 1 ds kokosmælk
  • Salt
  • 50 g rosiner
  • 1 spsk. Garam Masala
  • Saft af 1 lime
  • 50 g saltede, ristede cashewnødder

Instruktioner

Kom linserne i en gryde med vand, så det dækker godt og vel og kog linserne ca. 20 minutter, til de lige netop er møre.

Varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og halvdelen af korianderne til løgene er bløde.
Kom blomkål, peberfrugt og kokosmælk i gryden og krydr med salt.

Lad det hele simre ca. 5 minutter og tilsæt så rosiner, garam masala og saft af 1 lime.
Vend de kogte linser i gryden.
Smag til evt med mere limesaft, måske mere garam masala og eventuelt salt.

Retten drysses med resten af korianderen og cashewnødder.