Indisk curry med blomkål, linser og kokosmælk
Ingredienser
- 200 g linser, belugalinser eller grønne Puy linser, skyllede
- 1 stort løg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakkede
- 1 rød chili, og hakket
- 1 Ds kikærter (kan udelades)
- 1 bakke koriander, hakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 blomkålshoved, delt i små buketter og stokken skæres i små tern
- 2 røde peberfrugter, uden kerner og skåret i små tern
- 1 ds kokosmælk
- Salt
- 50 g rosiner
- 1 spsk. Garam Masala
- Saft af 1 lime
- 50 g saltede, ristede cashewnødder
Instruktioner
Kom linserne i en gryde med vand, så det dækker godt og vel og kog linserne ca. 20 minutter, til de lige netop er møre.
Varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og halvdelen af korianderne til løgene er bløde.
Kom blomkål, peberfrugt og kokosmælk i gryden og krydr med salt.
Lad det hele simre ca. 5 minutter og tilsæt så rosiner, garam masala og saft af 1 lime.
Vend de kogte linser i gryden.
Smag til evt med mere limesaft, måske mere garam masala og eventuelt salt.
Retten drysses med resten af korianderen og cashewnødder.