Tilbage

Amerikansk Farsbrød

6 personer

Ingredienser

  • 2 skiver franskbrød (helst daggammelt og lidt tørt)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt persille (lille)
  • 80 g cheddarost
  • 900 hakket oksekød
  • 1 1⁄2 dl barbecuesauce
  • 2 æg
  • salt
  • peber
  • 10 skiver bacon
  • ekstra barbecuesauce til pensling
  • ----------------------------
  • 70 g Tomatpure. koncentreret
  • 1 spsk. Brun Farin
  • 2 dl. vand
  • 2 spsk. Eddike
  • 2 tsk. Dijonsennep

Instruktioner

Forvarm ovnen til 220 grader.

Kom franskbrødet i en minihakker eller foodprocessor, og blend det helt fint. Pil løg og hvidløg, og skyl persillen. Bland løg, persille og hvidløg med brødkrummerne, og blend det helt fint.

Riv cheddarosten på et rivejern, hvis den ikke er revet i forvejen.

Rør brødkrummer, løg, hvidløg, persille, cheddarost, hakket oksekød, barbecuesauce og æg sammen til en fars. Krydr med salt og peber.

Læg baconskiverne på et stykke bagepapir, og fordel farsen henover. Pak baconen omkring, og vend farsbrødet om.
Kom farsbrødet i et ildfast fad.

Lav en ekstra omgang sovs, hæld det over farsbrødet, 2 dl vand hældes ved...... Dette danner grundlag for sovsen.

Bag farsbrødet i ovnen i 30-40 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen og formen på farsbrødet.
--------------------------------
Tag "brødet" op fra fadet, hæld lagen i en gryde, jævn til en tynd skysovs med maizena.