Tilbage

Blomkålscurry med sprød topping og ris

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bagekartofler
  • ½ blomkål
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt chili
  • 2 spsk. olie til stegning
  • Salt og peber
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
  • 250 g ærter (fra frost)
  • ½ tsk. sukker
  • Saft af ½ citron
  • ---------------------------
  • TOPPING
  • 4 forårsløg
  • 2 æbler
  • 50 g ristede cashewnødder
  • ----------------------------
  • 4 dl basmatiris

Instruktioner

Kog ris efter pakkens anvisning.

Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl kartofler, og skær dem i tern.
Rens blomkål, og skær dem i små buketter.
Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter.

Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter.
Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 1 minut.
Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter.
Rør jævnligt i den.
Tilsæt ærter, og varm retten igennem i ca. 5 minutter.
Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
-----------------------------
Topping:
Rens og snit forårsløg.
Hak cashewnødder groft.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern.
Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.