Blomkålscurry med sprød topping og ris
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
- ½ blomkål
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. stødt koriander
- ¼ tsk. stødt chili
- 2 spsk. olie til stegning
- Salt og peber
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
- 250 g ærter (fra frost)
- ½ tsk. sukker
- Saft af ½ citron
- ---------------------------
- TOPPING
- 4 forårsløg
- 2 æbler
- 50 g ristede cashewnødder
- ----------------------------
- 4 dl basmatiris
Instruktioner
Kog ris efter pakkens anvisning.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl kartofler, og skær dem i tern.
Rens blomkål, og skær dem i små buketter.
Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter.
Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter.
Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 1 minut.
Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter.
Rør jævnligt i den.
Tilsæt ærter, og varm retten igennem i ca. 5 minutter.
Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
-----------------------------
Topping:
Rens og snit forårsløg.
Hak cashewnødder groft.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern.
Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.